Ieder(in) gebruikt cookies voor Google Analytics en het onthouden van instellingen als contrast en lettergrootte.

Ja, ga verder

06 jun 2019

Kom op 11 juni naar de vervolgbijeenkomst studeren met een beperking

Studenten, één in een rolstoel, één die ernaast loopt

Ben jij een student met een extra ondersteuningsvraag? Kom op 11 juni naar de bijeenkomst voor studenten met een beperking. We horen graag hoe jij studeren met een beperking in het hoger onderwijs ervaart en willen samen zoeken naar mogelijke oplossingen.  

Ieder(in), LSVb, ISO, Jongerenpanel FNO Zorg én Perspectief en Expertisecentrum handicap + studie organiseren samen bijeenkomst om de positie van studenten+ te versterken in het hoger onderwijs. Tijdens de eerste bijeenkomst op 2 april is in kaart gebracht waar studenten+ tegenaanlopen in het hoger onderwijs. Op 11 juni gaan we meer de diepte in op de volgende thema’s:

Informatievoorziening
Hoe kunnen we ervoor zorgen dat de informatie over voorzieningen, rechten en plichten beschikbaar en vindbaar is voor studenten+?

Eén aanspreekpunt voor studenten+
Er is onlangs een motie aangenomen in de Tweede Kamer waarin staat dat er één aanspreekpunt voor studenten+ moet komen. We kijken graag samen met jullie hoe dit het beste kan worden vormgegeven. Hoe zou jij willen dat dit eruit gaat zien? Aan welke criteria moet dit voldoen en zijn er al goede ervaringen waar we van kunnen leren?

Het volledige programma kun je onderaan deze pagina downloaden. Aanmelden kan tot en met 10 juni via het aanmeldformulier.

Lees ook:

Downloads
Programma landelijke studentenbijeenkomst 11 juni
Verslag landelijke studentenbijeenkomst 2 april (pdf), word-versie